Search This Blog

Oct 19, 2016

Ardei umpluți, vegani (de post)


Îmi plac tare mult ardeii umpluți și, pentru că am prin frigider o mulțime de legume proaspete, am decis să încerc o rețetă fără carne, însă cu multe vitamine. Succes total! A ieșit o minunăție, foaaaarte apreciată de micii mei critici culinari.

Ingrediente:
- 7 ardei grași;
- 2 fire de ceapă verde;
- un morcov;
- 200g de ciuperci;
- o jumătate de cană de linte roșie;
- o cană de orez integral;
- 5 buchețele de conopidă;
- 1 dovlecel (tăiat în două, jumătățile se scobesc  - miezul va fi pus în umplutură iar părțile exterioare vor fi umplute);
- o mână de mangold tocat (sau spanac).
- 4 linguri de ulei;
- o linguriță de turmeric (curcuma);
- un borcan de roșii cuburi sau 5 roșii proaspete.

Ceapa verde tocată mărunt, morcovul dat pe răzătoare și ciupercile tăiate în cubulețe mici se pun într-o tigaie, se adaugă 1/4 de cană de apă și 4 linguri de ulei și se călesc la foc mediu până se înmoaie. Se adaugă lintea și orezul, se amestecă, se lasă preț de câteva minute pe foc mediu, după care se reduce temperatura. Se adaugă o cană de apă, se pune un capac și se lasă să fiarbă pe foc mic până apa este absorbita în totalitate. 
Se adaugă conopida, miezul de la dovlecel și mangoldul, tăiate mărunt, încă 1/3 de cană de apă și se mai lasă câteva minute la fiert, cu capac. Când apa s-a evaporat, se adaugă o linguriță de turmeric și se înlătură de pe foc.


 Între timp, se spală ardeii și se taie câte un capac în dreptul codiței. Se așază într-o oală, împreună cu jumătățile de dovlecel. Se umplu ardeii cu amestecul de legume, linte și orez și se pun căpăcelele. Într-un vas încăpător se amestecă o cană de apă cu un borcan de roșii cuburi (sau se face un sos similar din 5-6 roșii proaspete, blenduite) și se toarnă peste ardei.


Se pune capacul și se lasă la fiert, la foc mic, aproximativ 1/2 de oră, până se înmoaie ardeii (trebuie verificat și orezul să fie fiert, dacă folosiți orez integral acesta ar putea fierbe mai greu).
Poftă bună!



No comments:

Post a Comment