Search This Blog

Oct 14, 2016

Ruladă de curcan cu umplutură de conopidă


Am cumpărat file din piept de curcan și conopidă în ideea de a face o tartă (am mai spus eu într-un post anterior că tartele sunt noua mea pasiune :)))) simt că aș putea pune orice pe o tartă și îmi place să fiu creativă cu ingredientele). M-am tot gândit și răzgândit, până am decis să fac o pauză de la rețetele făinoase și să experimentez, în schimb, o ruladă de curcan. Experimentul a reușit, dovadă fiind farfuriile goale de după cină.

Ingrediente:
- 500g file de piept de curcan;
- 3-4 buchetele de conopida;
- 70g de cașcaval ras;
- un ou.

Metoda:
Se aburesc sau se fierb câteva minute buchețelele de conopidă, până intră furculița în ele. Se pun apoi în blenderul cu lamă în S și se pulsează de câteva ori, până se mărunțesc. Se pune apoi compoziția rezultată într-o sită și se scurge foarte bine de apă. Se adaugă 50g de cașcaval ras.
Într-un bol se sparge oul și se bate ușor cu o furculiță. Se toarnă aproximativ 1/2 din omleta obținută peste amestecul de conopidă și cașcaval și se formează o pastă. 

Feliile de piept de curcan se șterg bine cu un șervețel, pentru a fi cât mai uscate. Se adaugă peste fiecare aproximativ o lingură de umplutură (în funcție de dimensiuni, cât să poată fi rulate). 







Se rulează și se fixează cu scobitori, pentru a nu se desface la copt.







Se ung pe deasupra cu oul rămas și se presară restul de cașcaval.
Se coc în cuptorul preîncălzit, la 200 de grade celsius, până capătă o crustă aurie (în ultimele 5 minute poate fi crescută temperatura, pentru a obține o crustă crocantă de cașcaval).




Poftă bună!
 


 





No comments:

Post a Comment