Search This Blog

Nov 16, 2016

Briose (rapide) cu pere si mere


Povestea acestor brioșe începe cu niște pere bio pe care le-am cumpărat în weekend și care azi erau deja foaaaaarte moi, imposibil de mâncat ca atare dar nu stricate. A trebuit să fac ceva din ele, mai ales ca aveau un parfum superb și intuiam că sunt foarte foarte dulci. 
Aveam și o formă nouă de silicon, cu un om de zapadă, așa că am făcut niște brioșe foarte simple și foarte rapide, cu aspect și arome de iarnă.

Ingrediente:
- 2 pere foarte bine coapte (la fel de bine se poate folosi și o banană mare sau două mici);
- 2 ouă;
- 3 linguri de ulei de cocos;
- 1/2 cană de lapte;
- 2 căni de făină albă;
- 1 lgț. de praf de copt;
- 1 lgț. de scorțișoară;
- 1/2 lgț. praf de vanilie;
- 1/2 lgț. nucșoară măcinată.
+ opțional un măr tăiat cubulețe sau nuci tocate.

Se amestecă în blender (sau în castron, cu mixerul) perele, ouăle, uleiul de cocos și laptele. Separat se amestecă făina cu mirodeniile și se adaugă apoi în blender, peste celelalte ingrediente. Se mixează puțin și apoi se transferă compoziția într-un bol. Se adaugă mărul tăiat cubulețe și se amestecă ușor cu o lingură. Se pune compoziția în formele de brioșe și se coace în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 35-40 de minute, până trec testul scobitorii.

Poftă bună!






No comments:

Post a Comment