Search This Blog
Aug 22, 2017
Mic dejun simplu, cu ou și spanac
A trecut ceva timp...s-au întâmplat multe în viața noastră, așa că a trebuit să iau o pauză de la scris pe blog, ceea ce nu înseamnă că am luat pauză și de la gătit 😋
Ca să nu lungesc povestea, am o mulțime de poze și de rețete sănătoase și gustoase de împărtășit.
Pentru azi, o idee simplă (dar eficientă) de mic dejun, care include trei grupe alimentare. Iată de ce aveți nevoie:
Ingrediente pentru două porții:
- puțin unt;
- 2 mâini de baby spanac, opărit (puteți adăuga, eventual, puțin usturoi);
- 2 linguri de smântână;
- 1/2 de roșie sau de ardei gras roșu, tăiat cubulețe;
- 2 ouă;
- condimente după gust (puteți adăuga doar sare și piper sau chiar puteți sări peste sare, dacă aveți bebeluși la masă).
Mod de preparare:
1. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.
2. Ungeți cu unt 2 vase ramekin sau două forme de brioșe.
3. Opăriți și scurgeți spanacul. Împărțiți-l în două și așezați-l în vasele ramekin.
4. Adăugați câte o lingură de smântână în fiecare formă, apoi roșia/ardeiul tăiat și, la final, spargeți câte un ou în fiecare dintre forme.
5. Coaceți în cuptor pentru aproximativ 20 de minute sau până gălbenușul capătă textura dorită. Pentru copii, el trebuie să fie bine copt, pentru a evita riscul de salmonella.
Pentru a vă asigura că nu e moale, după 15 minute de copt scoateți tăvile și înțepați gălbenușurile cu un cuțit. Mai coaceți 10 minute sau până oul s-a întărit complet.
Poftă bună!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment