Tortul brownie de cartof dulce a devenit deja o tradiție de ziua fetiței celei mari (care se apropie cu pași repezi). De această dată am decis să fac o încercare înainte de marea petrecere, ca să am timp să modific rețeta dacă ceva ar fi trebuit îmbunătățit (nu a fost cazul, a ieșit excelent după vechea rețetă).
M-am jucat puțin cu formele de această dată, așa că am făcut câteva brioșe, câteva inimioare și un mini-tort cu etaje :) Combinația cu iaurtul cu fructe a fost foarte apreciată (mai ales că a rămas și ceva iaurt extra, în blender - numai bun de savurat în loc de înghețată).
Pentru aceste prăjiturele (sau pentru un tort) aveți nevoie de:
- 2 cartofi dulci medii/mari, fierți și făcuți piure;
- o cană de făină;
- 1/2 plic de praf de copt;
- 1/2 cană de nuci tocate grosier cu cuțitul (sau măcinate dacă aveți copii mici);
- 3 ouă;
- 2-3 linguri de pudră de roșcove;
- 2 lgț scorțișoară măcinată;
- 1/2 lgț nucșoară măcinată;
- 1/2 lgț praf de ghimbir.
Pentru ornat: iaurt grecesc / smântână / mascarpone + fructe de pădure
Se amestecă ingredientele umede (cartof dulce și ouă) într-un castron și cele uscate (făină, praf de copt, nuci, roșcove, scorțișoară, nucșoară, ghimbir) în alt castron. Se combină apoi conținuturile celor două castroane și se omogenizează. Dacă amestecul este prea solid (în funcție de dimensiunea cartofilor dulci), se poate subția cu puțin lapte (max 50ml). Trebuie să fie destul de ferm, ceva mai gros decât compoziția normală de brioșe.
Se toarnă în forme și se dă la cuptor (preîncălzit la 180 de grade), pentru cca. 40min (și mai puțin dacă se folosesc forme de brioșe), până trece testul scobitorii.
Am ornat cu iaurt amestecat cu fructe de pădure (inimioarele) sau cu smântână simplă (mini-tort).
Poftă bună!
In interior trebuie sa fie usor umede? Multumesc.
ReplyDeleteDa! Sunt asa, ciocolatoase, ca brownies originale :)
ReplyDelete