Search This Blog

Feb 1, 2017

Biscuiți cu rozmarin (crackers)


















Ingrediente:
- 2 căni de făină;
- 100g de unt;
- 1 ou;
- 2 lg. frunze proaspete de rozmarin, tocate mărunt (sau orice alte ierburi aromatice, după preferințe - ceapă verde, busuioc, oregano etc.);
- 2-5 linguri de apă;
- sare, după gust (opțional).

Mod de preparare:
Se pune făina (amestecată cu sarea, dacă este cazul) peste untul rece, tăiat cubulețe, și se frământă cu degetele până se obține o textură nisipoasă. Se adaugă oul, rozmarinul și 2 linguri de apă și se frământă cu mâna, până se obține un aluat ferm, dar nu tare. Dacă este nevoie, se mai adaugă câte o lingură de apă până ajungeți la textura dorită. Se formează o bilă de aluat, se învelește în folie alimentară și se dă la frigider pentru minim 30 de minute.
Între timp, preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.
Scoateți aluatul din frigider, intindeți cu sucitorul o foaie subțire și tăiați / decupați formele dorite. Puneți biscuiții într-o tavă, pe hârtie de copt și coaceți-i pentru aproximativ 10 minute sau până capătă o culoare ușor aurie.

Merg excelent fie simpli, ca gustare, fie însoțiți de o cremă de brânză sau în alte combinații creative, ca aperitive.
Aluatul poate fi folosit cu succes și ca bază pentru o tartă aperitiv (quiche).

Poftă bună!

No comments:

Post a Comment