Spuneam într-un post anterior despre "descoperirea epocală" a mic-dejunului ideal, pregătit seara și gata dimineața ☺adică "overnight oats", fulgii de ovăz hidratați peste noapte. De data aceasta am testat o rețetă cu gust de tort de morcov, despre care nu am cuvinte să spun cât de bună a ieșit. Morcovul îi conferă o dulceață care m-a surprins și de această dată (ca și atunci când am făcut carrot cake), iar combinația cu scorțișoară și câteva stafide e absolut divină.
Inspirația de aici.
Ingrediente (pentru un recipient de 500ml - perfect pentru 2 copii):
- 1/2 de cană de fulgi de ovăz instant;
- 1/2 de cană de lapte;
- 100 ml de iaurt grecesc;
- 2 linguri de cremă de brânză / brânză proaspătă / ricotta etc.;
- 1 lgț seminte de chia;
- 2 morcovi mici, dați pe răzătoarea fină;
- 1 lgț scorțișoară;
- câteva stafide.
Mod de preparare:
Se amestecă toate ingredientele într-un bol și apoi se toarnă amestecul în borcane cu capac. Se lasă la frigider peste noapte.
Au avut mare succes la copii, așa că urmează să testăm și alte combinații.
Poftă bună!
No comments:
Post a Comment