Search This Blog

Dec 19, 2016

Ruladă de pui cu ardei copți



Ingrediente:
- 2 bucăți de piept de pui, fără os;
- 2 ardei capia, copți și curățați de coajă și de cotor;
- 2-3 căței de usturoi;
- câteva frunze de salvie (proaspete sau uscate);
*această rețetă nu conține sare. Dacă nu gătiți pentru bebeluși și nu aveți restricții, adăugați sare după gust.

Se taie fiecare piept de pui pe jumătate, cât mai subțire dar nu până la capăt, în așa fel încât să se obțină dintr-un piept o singură felie mare. Se bate puțin cu ciocanul de șnițele. (Dacă folosiți sare presărați-o acum pe feliile de carne).
În mijloc se așază ardeiul copt, tăiat pe lungime (tot pentru a obține o singură "felie"). Se rulează strâns și se leagă cu sfoară (sau se fixează cu scobitori).

Se așază cele două rulade într-un vas termorezistent nu foarte larg și se toarnă apă deasupra cât să acopere carnea pe 3/4. Se adaugă (lângă carne) cățeii de usturoi și frunzele de salvie. Se dă la cuptor (200 de grade Celsius) pentru aproximativ o oră, până ce carnea devine fragedă. Se ia capacul și se mai lasă 10 minute, pentru a se rumeni deasupra (dacă doriți să se rumenească mai bine, scoateți ruladele din sos și mai lăsați-le la cuptor 10 minute pe hârtie de copt).

Rulada de pui merge de minune cu un piure de cartofi sau ca aperitiv, pe pâine cu brânză.

Poftă bună!

No comments:

Post a Comment