Ingrediente:
- 100g unt rece;
- 100g brânză proaspătă de vacă / ricotta (merge cam orice tip de brânză, dar pentru cei mici acestea sunt cele mai potrivite datorită conținutului redus de sare);
- 100g făină (+ extra, până se formează un aluat ferm, dar nu tare - în funcție de consistența brânzei, va fi nevoie de mai multă sau mai puțină făină);
- 1 ou pentru uns (opțional);
- semințe de mac și de susan, pentru presărat deasupra (opțional).
Metoda de preparare:
Se pun într-un bol untul tăiat cubulețe, brânza și făina și se frământă cu mâna (sau cu robotul de bucătărie), până se formează un aluat ferm, dar nu tare, mai degrabă elastic (se adaugă câte puțină făină în plus față de cantitatea inițială, până se obține textura dorită).
Se dă la frigider minim 30', după care se scoate, se întinde o foaie subțire cam de 1/2 cm și se decupează în formele dorite. Se așează în tavă, pe hârtie de copt, se ung cu ou (opțional) și se presară cu semințe de mac și de susan. Se dă tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, pentru 10-15 minute sau până sărățelele devin aurii.
Poftă bună!
No comments:
Post a Comment