Search This Blog

Mar 30, 2017

Cheesecake / Pască fără blat

Am făcut rețeta asta (extraordinar de rapidă) doar pentru că aveam niște mascarpone pe care nu știam la ce să îl folosesc,. Rezultatul a fost atât de bun, cu o consistență atât de fină și plăcută, încât cred că de Paște voi face pască după această rețetă, eventual cu un blat de biscuiți sau din aluat fraged.
De obicei puneam la pască și brânză și smântână, ca să iasă mai pufoasă, însă mascarpone are avantajul că nu lasă apă ca smântâna, deci nu are nevoie de griș sau făină ca să se lege.

Ingrediente:
- 500g mascarpone;
- 450g brânză de vaci / ricotta;
- 4 ouă;
- semințele de la o păstaie de vanilie;
- o banană (foarte coaptă, dar nu înnegrită!);
- o cană de fructe de pădure congelate.

Mod de preparare:
Se pornește cuptorul la 160 de grade Celsius.
Se pun brânza de vaci și mascarpone într-un bol împreună cu banana zdrobită și se amestecă folosind mixerul (sau cu lingura), până la omogenizare. Se continuă cu lingura! Se adaugă ouăle pe rând și se înglobează în amestecul de brânză. La final se adaugă vanilia și se amestecă bine.
Se toarnă compoziția în forme (fie în forme de brioșe, fie într-o tavă de tort, eu am făcut din ambele) și se dă la cuptor pentru aproximativ 45-60 de minute (în funcție de dimensiunea tăvii). Când s-a închegat se oprește cuptorul, se întredeschide ușa și se lasă tăvile înăuntru încă 15 minute, apoi se pot scoate. După ce s-au răcit complet, se dau la frigider pentru aproximativ o oră. Ulterior, se scoate prăjitura din tavă și se poate servi.
Se decorează cu fructe de pădure întregi sau blenduite.

Poftă bună!

No comments:

Post a Comment