Ingrediente:
- un dovlecel mare;
- 2 morcovi;
- 1 ou;
- 4-6 linguri de făină sau de pesmet.
Se curăță legumele și se dau pe răzătoare. Se storc în pumn sau într-un șervet curat și se scurge cât mai mult din sucul lăsat. Se adaugă oul și 4 linguri de pesmet sau de făină și se amestecă bine. Scopul este să se obțină o compoziție care poate fi modelată cu mâna. Dacă este necesar se mai adaugă 1-2 linguri de pesmet, până se obține consistența dorită.
Se formează cu mâna chiftelele și se aplatizează ușor cu palma, pentru a se coace mai repede și pentru a nu rămâne crude în mijloc.
Se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dau la cuptorul preîncălzit (180 de grade Celsius) pentru aproximativ 1/2h (în funcție de dimensiunea chiftelelor).
Poftă bună!
No comments:
Post a Comment