Search This Blog

Jan 23, 2017

Șnițele crocante de pui, la cuptor (crispy strips)
















Am testat și eu rețeta de crispy strips la cuptor, foarte populară atât pe grupurile de mame cu copii mici (pentru că sunt ușor de gestionat și foarte hrănitoare) dar și printre împătimiții de fast food. Rezultatul a fost excelent, cu precizarea că recomand pregătirea unei cantități mici, care se mănâncă la o singură masă, pentru că pieptul de pui se întărește după ce se răcește.

Ingrediente:
- 1 piept de pui fără os;
- 2 ouă;
- o cană de pesmet;
- o lingură de parmezan (opțional);
- 100g iaurt.
* Această rețetă nu conține sare; dacă nu aveți restricții, condimentați cu sare și piper bucățile de carne, după gust. Adăugați un vârf de linguriță de sare și în ouăle bătute.

Mod de preparare:
Se taie pieptul de pui în fâșii subțiri (se condimentează, dacă este cazul) și se unge cu iaurt. Dacă aveți timp, îl puteți lăsa 1-2 ore la frigider, acoperit cu folie de plastic (șnițelele vor ieși mai fragede).
Puneți pesmetul într-o farfurie și bateți ouăle într-un bol (adăugați puțină sare, dacă nu aveți restricții).
Treceți fâșiile de carne (acoperite deja de iaurt) prin pesmet, apoi prin ou și iar prin pesmet, apoi așezați-le într-o tavă, pe hârtie de copt.
Presărați puțin parmezan pe fiecare.
Dați tava la cuptorul preîncălzit (200 de grade Celsius), pentru 20-30 de minute, până șnițelele capătă o culoare aurie (în funcție de dimensiunea acestora, timpul de coacere variază).

Serviți-le calde alături de legume la abur și un sos de iaurt.

Poftă bună!

No comments:

Post a Comment