Search This Blog

Jan 6, 2017

Chec cu banane (banana bread)

Dintre toate rețetele de chec cu banane (banana bread) încercate până acum, aceasta a fost, de departe, cea mai reușită (și mai apreciată de "public"). Necesită doar 5-10 minute pentru preparare și aproximativ o oră pentru a se coace.

Ingrediente:
- 3 banane medii, foarte coapte, zdrobite cu furculița;
- 2 ouă;
- 1/2 cană (100 ml) lapte;
- 7 linguri de ulei;
- 1 lgț bicarbonat de sodiu;
- semințele de la o păstaie de vanilie sau 1/2 lgț praf de vanilie;
- 1/2 lgț scorțișoară;
- 1 si 3/4 căni de făină albă de grâu;
- o mână de nuci măcinate (minim 50g).
* această rețetă nu conține zahăr, bananele fiind în general destul de aromate. Dacă preferați dulciurile mai concentrate și nu aveți restricții, puteți adăuga 2-3 linguri de miere sau alt îndulcitor, după gust.

Mod de preparare:
Se amestecă, într-un bol (sau în cana blenderului), piureul de banane, ouăle, uleiul, laptele, vanilia, scorțișoara și (dacă folosiți) mierea / îndulcitorul. Separat, se amestecă făina cu  bicarbonatul și cu nucile măcinate. Se adaugă ingredientele solide peste amestecul lichid și se omogenizează compoziția. Se toarnă într-o tavă de cozonac tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor (preîncălzit, 180 de grade), pentru aproximativ 50 de minute - o oră, până trece testul scobitorii. Lăsați checul la răcit în tavă măcar 15 minute și tăiați doar după ce s-a răcit complet.
Poftă bună!


1 comment: