Search This Blog
Aug 18, 2016
Clătite americane colorate (din cartof dulce)
Clătitele pufoase, colorate și aromate sunt un mic dejun delicios pentru dimineți târzii de duminică.
Aveți nevoie de:
-1 ou;
- o cană de lapte;
- o cană și jumătate de făină;
- o cană și jumătate de cartofi dulci fierți, tăiați cubulețe (1 cartof mic sau 1/2 dintr-unul mare);
- un vârf de linguriță de praf de copt.
Pentru colorat:
- o mână de vișine (aprox 10-15 bucăți);
- o mână de afine;
- o lingură de pudră de roșcove.
Amestecați în blender toate ingredientele pentru clătite, până se formează o pastă fină (dacă nu doriți să folosiți blenderul, amestecați întâi oul, laptele, făina și praful de copt și adăugați ulterior piureul de cartofi dulci).
În două recipiente separate, pasați vișinele și afinele.
Împărțiți compoziția de clătite în 4 boluri: în primul adăugați vișinele zdrobite, în al doilea afinele, în al treilea pudra de roșcove și compoziția din al patrulea bol va rămâne simplă.
Încălziți o tigaie de clătite pe foc mediu și prăjiți, pe rând toate compozițiile din cele patru boluri (fără a folosi ulei, la nevoie ștergeți din când în când tigaia cu un șervețel îmbibat în ulei sau în unt topit).
Așezați pe o farfurie, alternativ, câte o clătită din fiecare culoare și repetați până ajungeți la înălțimea dorită. Serviți cu iaurt grecesc și fructe de pădure.
Poftă bună!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
This comment has been removed by a blog administrator.
ReplyDeleteThis comment has been removed by a blog administrator.
ReplyDelete