Am folosit:
- 700g carne tocată de vită;
- un ou;
- o ceapă;
- 2 căței de usturoi;
- 2 linguri de pesmet + câteva linguri în plus, pentru tăvălit chiftelele;
- câteva crenguțe de cimbru proaspăt.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhMmksAEMGxxdjpK4KFLEapurA8YihS0ov7LsB7lplax6uwKK_qo5J4WK9RmE36nn8L2A6NliWaLrs6V_8gDEtyQgZaLqtrrIzfEa4ZW5niSwAVGCsxF5looAxoWLbpaMMLF5tRoGLuFJp2/s320/20160819_125933%255B1%255D.jpg)
Pentru a obține chiftele cu o textură plăcută, asemănătoare celor tradiționale, prăjite:
- Compoziția nu trebuie să fie moale, ci fermă, să se poată forma chiftele sferice, care să nu se lase după ce le puneți în tavă;
- Dacă nu aveți pesmet, se poate folosi o felie de pâine înmuiată în apă sau un cartof ras (scurs);
- Acoperirea chiftelelor cu pesmet are rolul de a face crusta mai crocantă;
- Coacerea la foc mare are rolul de a sigila crusta, în așa fel încât sucurile să rămână în interior;
- Dacă folosiți mai puțin de 700g carne, folosiți mai puțin de 1 ou (bateți ușor oul într-un castron separat și adăugați cât este potrivit, pentru a nu face compoziția prea lichidă).
Poftă bună!
No comments:
Post a Comment