Search This Blog

Aug 4, 2016

Ochiuri coapte in jumatati de rosii

O idee excelentă pentru un mic dejun cu un aspect deosebit. Ideea am luat-o de aici.


Aveti nevoie de 2 rosii, 4 ouă, 4 felii de mozarella (sau altă brânză, după preferințe) și, opțional, busuioc sau alte plante aromatice.
Se taie roșiile în jumătăți, se scoate miezul și se așază într-o tavă, pe hârtie de copt.








În fiecare jumătate de roșie se pune un ou (de preferință ouăle să fie cât mai mici; dacă sunt prea mari, păstrați separat o parte din albuș).





Coaceți în cuptorul preîncălzit, la 200 C, pentru 15-20 de minute. Când oul s-a copt parțial, acoperiți fiecare roșie cu o felie de mozarella.









Mai lăsați-le în cuptor încă 15-20 de minute. Rezultatul va fi un ou parțial procesat termic, gălbenușul fiind puțin moale.











Pentru cei mici se recomandă ca ouăle să fie foarte bine preparate (gălbenușul să fie complet întărit). Pentru a vă asigura de acest lucru, tăiați sau înțepați gălbenușul cu vîrful unui cuțit și reintroduceți în cuptor încă 10 minute (puteți chiar stinge focul).
Poftă bună!

No comments:

Post a Comment