Search This Blog

Aug 17, 2016

Limbă de vițel cu măsline


Mâncarea de limbă cu măsline are o savoare aparte, dată de sosul de roșii cu vin alb...dar de această dată, pentru că avem doi (foarte) mici exploratori la masă, am decis să savurăm vinul alb separat și să adaptăm rețeta pentru a fi baby friendly.

Rețeta este simplă și rapidă și necesită doar câteva ingrediente:
- o limbă de vită (puteți folosi și de porc);
- un borcan de pastă de tomate / roșii cuburi în sos propriu / 2 roșii medii tăiate cubulețe;
- o ceapă;
- 100 g de măsline negre, nesărate;
- câteva foi de dafin.

Se spală bine limba și se fierbe la foc mic timp de aproximativ 2h, până când carnea devine fragedă și pielița de la suprafață începe să se desprindă.

Limba fiartă se curăță de pielița albicioasă și se taie în felii de aprox. 1,5 cm grosime. Feliile se așază într-un vas termorezistent, se adaugă ceapa tăiată cubulețe, măslinele și, deasupra, sucul de roșii sau roșiile tăiate. Pe margine se pun câteva foi de dafin, se toarnă un polonic din zeama în care a fiert limba și se dă la cuptor (cam 40 de minute la 200 de grade C).



Se servește lângă un piure de cartofi.
Poftă bună!

No comments:

Post a Comment