Search This Blog

Dec 5, 2016

Friptură de vită cu varză de Bruxelles si cartofi copți
















Pentru zilele când preferați să faceți un puzzle cu cei mici sau să vedeți un episod din Grey's Anatomy în loc să stați în bucătărie, iată o idee de prânz gustos (sau cină, depinde de situație) care necesită minimă implicare din partea "bucătarului".

Pentru friptura de vită la tavă am folosit:
- o bucată de aprox 600g de carne slabă de vită (merge cam orice bucată de carne, după preferințe);
- o cană cu apă;
- 4 linguri de ulei;
- câte 2 crenguțe de cimbru și rozmarin (proaspete);
- 2 căței de usturoi;
- puțin piper Cayenne;
- o linguriță de boia de ardei;
* dacă nu gătiți pentru copii foarte mici, puteți adăuga și puțină sare.

Se pune carnea într-un vas iena, se adaugă apa și uleiul și se adaugă condimentele. Se dă la cuptor, cu capac, pentru 1,5-2h, până când carnea e fragedă. Se verifică periodic să nu rămână fără sos (altfel se usucă) și, dacă partea superioară s-a rumenit, se întoarce pe partea cealaltă.

Când a fost gata friptura am pregătit și garnitura:
- 500 g de varză de Bruxelles proaspătă;
- 4 cartofi mici.

Se spală varza și se înlătură eventualele frunze îngălbenite, precum și partea uscată de la cotor. Se curăță cartofii și se taie în felii groase. Se așază varza și cartofii într-o tavă, pe hârtie de copt și, folosind un penson sau un spray se aplică o peliculă fina de ulei.
Se dă la cuptor la 200 de grade Celsius pentru cca 30 de minute, până când varza se rumenește ușor (capătă o nuanță maronie). Se scoate varza și cartofii se mai lasă în jur de 10-15 minute, până se rumenesc și ei.

Poftă bună!

No comments:

Post a Comment