Search This Blog

Dec 13, 2016

Cornulețe cu mere și nucă



Pentru a mai varia deserturile / gustările de weekend (parcă prea mă axasem pe biscuiți și brioșe), am decis să fac cornulețe, un desert care îmi aduce aminte cu drag de copilărie. Sunt foarte gustoase (le-am umplut cu bețișoare din mere, tăvălite prin nucă măcinată), se pregătesc destul de repede și sunt perfecte ca gustare rapidă între două reprize de joacă.

Ingrediente:
- 150g unt;
- 150g smântână;
- 1 vârf de lgț de drojdie uscată (cam 4g);
- 230g făină (+/- 10g);
- 1/2 lgț pudră de vanilie;
- 1/2 lgț de pudră de coajă de portocală (opțional);
- pentru umplutură: 1 măr mare, o mână de nucă măcinată.
*se pot face si fără drojdie și ies fragede, asemenea biscuiților; cu drojdie textura devine pufoasă, asemănătoare aluatului de foietaj. Nu se simte deloc gustul de drojdie în produsul final!

Mod de preparare:
Se amestecă drojdia cu făina, cu praful de vanilie și coaja de portocală. Se adaugă untul și smântâna și se frământă un aluat ferm, care se dezlipește de pe mâini, dar nu tare! Se dă la frigider minim 30 de minute.
Între timp curățați mărul de coajă și de cotor și tăiați-l în bastonașe de aprox 1x1x2 cm. Tăvăliți toate bastonașele prin nucă măcinată, până sunt acoperite pe toate părțile.
Se scoate aluatul din frigider și se împarte în 6 bucăți egale; fiecare din acestea se întinde în formă circulară și se taie in triunghiuri. În partea mai lată se așază un bastonaș de măr tăvălit prin miez de nucă măcinat. Se rulează către capătul mai subțire.



Se dau la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 25 de minute (până încep să se rumenească).
Poftă buna!


No comments:

Post a Comment