Search This Blog

Jul 28, 2016

Orez cu legume (risotto)



Orezul cu legume are mereu un succes enorm la copiii noștri. E delicios și merge perfect fie simplu, fie ca garnitură la friptură.

Pentru această rețetă aveți nevoie de:
- o cană de orez (eu îl prefer pe cel integral)
- o ceapă;
- 2 morcovi;
- 2-3 ardei capia roșii  (sau ardei gras);
- 3 roșii foarte coapte (sau 1 borcan de pastă de tomate);
- 3-4 linguri de ulei;
- o mână de parmezan ras sau fulgi de drojdie inactivă.


Puneți orezul la fiert în apă și, între timp, pregătiți sosul de legume. Orezul se fierbe în apă doar parțial (verificați timpul de fierbere al orezului - dacă folosiți orez alb, acesta fierbe mai repede, deci puteți să nu îl fierbeți deloc în prealabil; orezul integral are timp de fierbere mai indelungat, in jur de 20 de minute, deci ar fi recomandată o fierbere prealabilă de aproximativ 15 minute).


Tăiați legumele cubulețe și puneți-le la înabușit într-o tigaie, cu 100ml de apă și 3-4 linguri de ulei.
Când legumele s-au înmuiat foarte bine, luați tigaia de pe foc, lăsați la răcit amestecul câteva minute și turnați legumele în blender. Mixați până obțineți o pastă fină, pe care o veți turna într-o oală sau într-o tigaie înaltă.


Deasupra puneți orezul, amestecați și lăsați la fiert până acesta ajunge la textura dorită. Dacă sosul este prea gros și orezul necesită o fierbere mai îndelungată, se poate adăga apă.





Serviți cu parmezan ras deasupra sau (în special pentru cei mici) cu fulgi de drojdie inactivă. Noi l-am pus lângă o friptură de vită la cuptor.



Poftă bună!

No comments:

Post a Comment