Search This Blog

Jul 12, 2016

Fajitas vegane



Oricând avem chef de o cina ușoară, pregătesc aceste fajitas vegane, incredibil de gustoase, pline de nutrienți și sărace în calorii (dacă țineți dietă puteți folosi tortilla din făină integrală). Merg bine fie cu guacamole (pentru o masă complet vegană), fie alături de carne. Noi le-am încercat în ambele combinații și sunt excepționale.


Pentru fajitas veți avea nevoie de:
1 pachet de tortilla (din făină albă sau integrală)
o ceapă mare
3 ardei grași - unul roșu, unul galben, unul albastru
300g de ciuperci champignon
3 căței de usturoi
ceapă verde (eventual codițe de arpagic)
ulei vegetal după preferințe

* opțional o mână de pătrunjel proaspăt 
* opțional o mînă de brânză rasă (cașcaval sau altă brânză tare) 

Metoda:
Feliați subțire ceapa (și cea uscată și cea verde), ardeii și ciupercile și amestecați-le într-un castron mare. Zdrobiți usturoiul și adaugați-l peste mixul de legume, apoi puneți puțin ulei deasupra. Acoperiți bolul și lăsați amestecul să se odihnească măcar 1/2 h, pentru a se întrepătrunde aromele. 
Transferați amestecul într-o tigaie antiaderentă, adăugați puțină apă (dacă nu țineți neapărat să fie adaptată pentru copii, puteți sota legumele în tigaie fără a mai adăuga apă) și înăbușiți pe foc mare câteva minute, până se înmoaie legumele.



Prajiți puțin tortilla pe ambele părți, folosind o tigaie antiaderentă (fără ulei), adăugați câteva linguri din amestecul de legume, presărați puțin pătrunjel proaspăt și, eventual, bânză rasă (pentru un gust mai puternic), împachetați și savurați!






No comments:

Post a Comment