Search This Blog

Oct 6, 2016

Budincă de tapioca și banane, cu topping de fructe roșii



Budinca de tapioca este un desert ușor, delicat, răcoritor, perfect pentru cei mari și cei mici. Asemănătoare orezului cu lapte, necesită totuși puțin mai multă atenție în procesul de preparare, pentru a nu ieși prea gelatinoasă. Poate fi preparată și cu lapte vegetal, pentru cei care preferă alimentația vegană.

Ingrediente:
200g perle de tapioca
1L de lapte
2 banane foarte bine coapte
o păstaie de vanilie
fructe pentru topping - eu am avut vișine și fructe de pădure dar se pot adăuga orice fel de fructe, după preferințe

Preparare: Perlele de tapioca se clătesc sub jet de apă rece. Între timp se pune la fiert o oală cu apă  (minim 1L de apă, dacă e mai multă e cu atât mai bine). Tapioca se adaugă când apa a început să fiarbă și se amestecă încontinuu, pentru a nu se prinde. Se lasă la fiert câteva minute (aproximativ 5), până începe să se formeze o gelatină și perlele încep să devină transparente, mijlocul fiind încă alb. Se ia oala de pe foc și, folosind o sită, se spală perlele de tapioca sub jet de apă rece, pentru a clăti gelatina formată de pe ele. Dacă este nevoie, se pot spăla și de 2 ori, important fiind să rămână cât mai puțină substanță gelatinoasă, altfel budinca va avea consistența unui jeleu tare.
Se pune la fiert laptele și se adaugă perlele de tapioca spălate, bananele blenduite și semințele păstăii de vanilie. Se fierbe amestecul la foc mic, amestecând încontinuu, până începe să se îngroașe ușor.
Atenție! În aceasta fază budinca este semi-lichidă, ea se va întări când se răcește.
Folosind un polonic, se toarna budinca în boluri sau în borcănele și se adaugă deasupra fructele. Se lasă la răcit și se păstrează în frigider.



Poftă bună!

Photo credits: Tamara Boskovic Dereta (facebook  / instagram)


No comments:

Post a Comment